Preparate traditionale romanesti din porc

Preparate traditionale romanesti din porc

Următoarele preparate traditionale romanesti definesc carmangeria Rehoma prin gust unic și aromă deosebită:

JAMBONEL. Este un preparat din carne maturată, ușor uscată, pregătită în timp, în ritm natural. O rețetă a cărei vechime nu este bine determinată, însă experții culinari o atribuie în egală măsură bucătăriei haiducești și caselor boierești. Rețeta a fost păstrată chiar și după 1800, până astăzi. Ea este cunoscută în zilele noastre, mai ales în unele sate de munte.

SUNCA PRESATA DE PORC. Secretul șuncii presate naturale stă în alegerea cărnii potrivite și condimentarea în proporții potrivite. Amestecul mușchiului natural, fibros, cu piper, boia si putin coriandru reușește sa dea șuncii presate consistența și gustul atât de speciale.

PASTRAMA DE PORC. Are o rețetă veche tradițională. Gustul este desăvârșit.

BACON. Rețeta tradițională – gustul deosebit al mezelurilor Rehoma.

MUSCHI FILE. Un produs ce se recomandă prin gust și ingrediente de cea mai mare calitate.

PIEPT PORC RULAT. Face parte din specialitățile carmangeriei Rehoma.

MICI. Probabil originari din arta gătitului bosniac, mititeii au fost primiți cu drag și în bucătăria gurmanda  românească. Totodată, se spune că mititeii sunt o invenție culinară apărută în restaurantele vechi, anume în restaurantul lui Ionescu Iordache, faimos bucătar transilvănean an secolului al XVIII-lea.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *